Zwangerschapsbegeleiding uit het hart
zwangerschapsbegeleiding

OVER MIJMijn naam is Monique Kieft (1980)

Ik ben trotse moeder van zoon Lars (2007) en dochter Maud (2009) En gelukkig getrouwd met Sebastiaan (1979). Met elkaar vormen wij een liefdevol gezin. Mijn passie voor zwangerschap, baby en kind, zat er al van jongs af aan in.


Zo had ik op mijn dertiende al mijn eerste oppasgezinnen en wist ik al van jongs af aan dat ik kraamverzorgster wilde worden. Zo was ik op mijn zeventiende tijdens mijn stage voor het eerst bij een thuisbevalling. Voor het gezin het derde kindje. De verloskundige was op de hoogte dat dit de eerste bevalling was die ik bijwoonde, ze nam alle tijd om alles uit te leggen. Wat een ERVARING!


Wat zijn wij vrouwen toch bijzonder, dat wij in staat zijn om nieuw leven in ons te laten groeien en bloeien en een compleet minimensje geboren te laten worden. Wat een oerkracht komt daarbij kijken.

 

Op mijn twintigste ging ik dan zelfstandig aan het werk als kraamverzorgster, wat een mooi en dankbaar werk!

En wat leerde ik veel. Zo bijzonder om de verloskundige te mogen assisteren bij thuisbevallingen.


Na een paar jaar werken als kraamverzorgster, kreeg ik zelf een kinderwens. Het onregelmatige werk viel niet te combineren met een eigen gezin. 


Daarom maakte ik een overstap en heb ik zeven jaar met veel plezier en passie op een babygroep van een kinderdagverblijf gewerkt. En mocht ik in deze periode zelf twee keer zwanger worden. De ervaring van vele bevallingen waarbij ik als kraamverzorgster mocht assisteren, in combinatie met zwangerschapsyoga en haptonomie, brachten mij twee keer een mooie thuisbevalling!


Het werk als kraamverzorgster bleef altijd trekken. Toen onze kinderen weer wat groter/zelfstandiger waren heb ik weer de stap gemaakt naar dit mooie vak en dat doe ik nu dan ook weer met  veel plezier.


Ik heb zelf twee keer zwangerschapsyoga en babymassage gevolgd en heb dat als positief ervaren. Even een momentje voor jou en je baby, van ontspanning en voorbereiding.


Mijn passie is zwangere dames een fijn moment van ontspanning en goede voorbereiding met eerlijke informatie te geven in de vorm van zwangerschapsyoga en bevalworkshops.

Daarnaast bied ik na de zwangerschap jou en je baby een ontspannen moment tijdens de mama-baby-yoga lessen.